Thierry Smolderen

  Thierry Smolderen va nàixer el 25 de novembre del 1954 a Brussel·les. Durant els anys 70 va realitzar estudis artístics en l’ENSAV de la Cambre (Brussel·les) a més de prendre part en diverses experiències teatrals i musicals.

  A mitjan anys 80 va començar una carrera com a guionista de BD, la qual va exercir en paral·lel a la seua tasca com a crític i assagista per a la revista Cahiers de la Bande Dessinée.

  El 1993 Smolderen va començar a treballar per a Dargaud amb la sèrie ‘Gipsy’, dibuixada per Enrico Marini (sis àlbums publicats, a Espanya per Norma Editorial). També per a Dargaud, va col·laborar amb Dominique Bertail en la sèrie ‘Ghost Money’ (cinc àlbums, entre 2008 i 2016).

  ‘Souvenirs de l’empire de l’Atome’ (DargaudSpaceman Books) al costat d’Alexandre Clérisseva estar publicat el 2013 (Premi Meilleure BD des Utopiales, 2013, i Gran Premi de l’Imaginaire, 2014). El 2015, el duo es va reunir per a crear ‘L’Été diabolik’ (Premi Ouest-France Quai des Bulles el 2016 i Premi BD FNAC el 2017).

  Reconegut com un dels majors especialistes en la història de la Bande Desineé, Smolderenva publicar el 2009 una obra teòrica, preciosament il·lustrada, titulada ‘Naissances de la bande dessinée’ (Impressions nouvelles), editat també als Estats Units amb el títol ‘Origins of Comics’ (University of Mississippi Press, 2013).

  Des del 1994, fa classes sobre escriptura i història de la Bande Desineé a l’École européenne supérieure de l’image (ÉESI – Angoulême) i coordina el Màster de Bande Desineé, del qual va ser un dels fundadors, en associació amb la Universitat de Poitiers.

   

  Autor invitado en colaboración con Norma Editorial.

   

  Ponte en contacto

  Si quieres ponerte en contacto con Heroes Comic Con Valencia, rellena el siguiente formulario